Trafik Tedbirleri

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte, karayollarında  ‘turizm ve tarımsal’ amaçlı seyahatler ve uzun mesafelere bağlı olarak seyahat süreleri arttı.

Söz konusu artışın trafik güvenliğine olabilecek olumsuz etkilerini en aza indirmek ve trafik kazalarıyla en seri şekilde mücadele edebilmek için başta hız ihlalleri olmak üzere, toplam ve sürekli taşıt kullanma süreleri, şerit kullanma, hatalı dönüşler, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama gibi kural, yasaklama ve kısıtlamalara yönelik etkin, yoğun ve sürdürülebilir şekilde planlanmış trafik denetimleri önem kazandı.

Tarımsal çalışmalar hız kazanmış olup bu da tarımsal araçların karayolunda ve mahallemiz sokak ve caddelerinde sürüşlerinin arttığı ve motosiklet tarzı araçların da kullanımının arttığı gözlenmektedir.

Bu sebeple okula geliş ve gidişlerde öğrencilerimizin çok daha dikkatli olmaları gerekir.