Müzelerde Ders Dönemi Başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığının Müze Eğitimi Sertifika Programı kapsamında öğretmenlere müzede eğitim verilmeye başlandı. Millî Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıkları arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde öğretmenlerin müzeyi sınıf ortamı olarak kullanması, bilgi ve birikimlerinin artması amacıyla düzenlenen "Müzede Eğitim Etkinlikleri"nin pilot eğitimi tanıtım programı Anadolu Medeniyetleri Müzesi´nde gerçekleşti.

Arkeolojik iklimde ders MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Müze Eğitimi Sertifika Programı çerçevesinde, başta tarih eğitimi olmak üzere farklı derslerin kazanımlarının, öğrencilere müzelerin tarihsel arkeolojik ikliminde aktarılması hedefleniyor. Tarih farkındalığı ve millî tarih şuurunun müzelerin otantik ortamlarında daha somut ve kalıcı olarak öğrencilere kazandırılması da projenin temel amaçları arasında yer alıyor. Müzedeki eğitimlerini tamamlayan öğretmenlere sertifika verilecek.